It takes two to Punta

Weblog Gerben en Laurine

It takes two to Punta

Ja, normaliter is de uitspraak: “It takes two to Tango”, snap ik. De Tango, is een wereldbekende dans en afkomstig uit Rió de la Plata, de natuurlijke grens tussen Argentinië en Uruguay. Een gebied dat op de reisplanning staat, maar voorlopig nog geen reisbestemming is.

Echter, de Punta – ook wel beter bekend onder ‘banguity’ – is een dans die ontstaan is in (onder meer) Honduras. En zoals het er nu naar uit ziet gaan we daar binnenkort wél naar toe.

Vorige week maandag – 14 september – zouden we eigenlijk naar Mexico vertrekken. Eigenlijk, want zoals bekend is dat vanwege de huidige Covid-pandemie niet doorgegaan. En om gelijk wat zaken recht te zetten; als dat vervolgens het grootste probleem in je leven is, dan is dat niet meer dan vervelend. Niet meer dan dat.

Het is echter wél lekker om een stip op de horizon te hebben, te weten waar je naar toe werkt. En daarom hebben we afgelopen week nieuwe vliegtickets gekocht: op 18 november 2020 vertrekken we naar Mexico! Vanuit daar reizen we via Guatemala door naar Honduras. En ja, beiden zitten we er nog wel zo in; we geloven het pas als we geland zijn in Mexico. Er kan in deze huidige situatie snel wat veranderen.

Uiteraard hebben we de huidige situatie in Latijns-Amerika wel ‘gefactcheckt’. Mexico is toegankelijk en Guatemala en Honduras zijn volgens Jacob van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook toegankelijk. Als er niet iets drastisch verandert kunnen we gaan! En dat is wel reden voor een bescheiden dansje.

Dus hopelijk: It takes two (attempts) to Punta!

9 reacties

 1. Ron Ruis schreef:

  Zing, dans, huil, bid, lach, werk en bewonder!

 2. Jan de Koning Gans schreef:

  Dapper en vol vertrouwen!

 3. Herman en Inge Hofman schreef:

  Moedig vooruitkijken!

 4. sanderijn schreef:

  Heel veel plezier in Mexico. De Covid maakt het allemaal wel een stuk spannender en onzeker.

  Gods zegen op jullie werk in Honduras! Wat super mooi dat jullie dit gaan doen voor deze kinderen. Leuk om het hier te kunnen volgen.

  Groetjes!

  • Gerben schreef:

   Hi Sanderijn, dank je! Covid zorgt er inderdaad voor dat het allemaal nog enigszins onzeker is hoe het gaat lopen, maar desondanks kijken we er enorm naar uit!

 5. Wim van 't Veen schreef:

  Gerben en Laurine, een hele stap die jullie gaan ondernemen. Ik wens jullie toe dat jullie werk gezegend mag worden. Voor jullie persoonlijk zeg ik: Vaya con Dios.

 6. Carien schreef:

  Goeie reis lieve Gerben en Laurine 😘

 7. Simon schreef:

  Mooie foto van Harderwijk vanuit het vliegtuig! 🙂 Hoe was je vlucht?

Reacties zijn gesloten.