Más Mexico.

Weblog Gerben en Laurine

Más Mexico.

Het is maar goed dat we Mexico een leuk land vinden, want we mogen, of eigenlijk moeten, hier nog minstens een week blijven. Donderdag kregen we de PCR Covid testuitslagen terug en daaruit bleek dat Gerben positief getest is. De vorige blog was dan toch echt wel een cliffhanger…

De uitslag was echter wat verwarrend, het stelde alleen dat er Covid aangetroffen was, maar niet of dat nu actief aanwezig was of dat dit in het verleden is geweest. Dat schoot niet op, want daarmee wisten we niet definitief of dit nu goed of slecht nieuws was. Opnieuw schoten de behulpzame medewerkers van ons hotel te hulp en met Sergio, een vriend van hen die goed Engels kan, gingen we naar een arts om definitief uitsluitsel te vragen. De arts bevestigde de positieve testuitslag en adviseerde een antistoffentest.

Een antistoffentest kan wel aantonen of het virus nu wel actief aanwezig is of niet en in hoeverre er antistoffen in het lichaam aanwezig zijn. Dus hup, wij weer terug naar het laboratorium voor de test. Deze uitslag volgde later die dag en opnieuw was deze hopeloos onduidelijk, om gek van te worden. Mexicanen en duidelijke brieven schrijven gaan blijkbaar niet hand in hand. Dus wéér naar het laboratorium voor uitleg. Helaas, positieve uitslag, negatieve gevolgen. Blijkbaar heeft Gerben het virus hier opgelopen, maar zonder klachten, waardoor de uitslag echt als een verrassing kwam. Onze reis vervolgen naar Guatemala voor de taalschool moeten we uitstellen. We wachten nu eerst een week en gaan dan weer een antistoffentest doen. Tot die tijd proberen onszelf wat Spaans aan te leren en genieten we maar van de echte Mexicaanse taco’s!

13 reacties

 1. Petra schreef:

  Oh oh, dit is niet leuk! Moeten jullie in quarantaine voor elkaar?
  Anders is Gerben vlg test negatief en jij positief…….

  • Gerben schreef:

   Die kans bestaat, maar misschien is de besmetting ook al geweest, wie zal het zeggen? Eerst maar een week buffelen hier 🙂

 2. Mieneke schreef:

  Wat ontzettend vervelend zeg. Gelukkig dat Gerben zich niet ziek voelt. Sterkte hoor

 3. Fenni schreef:

  Dat is even een tegenvaller, ook omdat het zo onverwachts komt! Sterkte met alles!!

 4. Geke schreef:

  Wow, jullie geduld en uithoudingsvermogen wordt wel op de proef gesteld!

 5. Anoniem schreef:

  Hoe is het nu met jullie?

 6. Petra schreef:

  Sorry, ik ben Petra en ben erg benieuwd hoe het inmiddels met jullie is?

  • Laurine schreef:

   We staan op het punt om de grens over te steken naar Guatemala. Of dit lukt blijft een risico. We laten zo snel mogelijk weten waar we (over)morgen zijn!

Reacties zijn gesloten.