Over ons

Weblog Gerben en Laurine

Holá! Tof dat je eens langskomt op onze blog. ¡Muy agradable! Wij zijn Gerben (1988) en Laurine (1989) en hebben in 2019 besloten onze droom werkelijkheid te laten worden. De droom om in onze rijkdom en kennis te mogen delen en onze talenten in te mogen zetten op plaatsen waar men minder kansen heeft.  

You go before me, you’re there beside me. And if I wander, love will find me. 

Goodness and mercy, will always follow. You go before me, my Guardian.  

Wij hebben ons huis verkocht, onze banen opgezegd en gesolliciteerd bij NPH, Nuestros Pequeños Hermanos, wat in het Spaans ‘’Onze kleine broertjes en zusjes’’ betekent. Een Mexicaanse organisatie die de afgelopen decennia familiehuizen heeft opgericht in 9 verschillende landen in Latijns Amerika. Vanuit Nederland wordt NPH ondersteunt door WereldOuders, gevestigd in Hilversum. 

En wij mogen gaan werken en wonen op de compound van het familiehuis in Honduras. In dit familiehuis wordt voor ongeveer 550 kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar gezorgd. Hier zijn kinderen die er vast wonen, wordt er onderwijs gegeven, worden kinderen met een handicap opgevangen en begeleid, is een daycare centre voor jonge moeders zodat zij kunnen gaan werken, is een gezondheidskliniek en wordt waar mogelijk zoveel mogelijk voorzien in eigen onderhoud middels boerderij en moestuin. Een grote en gevarieerde omgeving dus! 

Gerben zal gaan werken als projectcoördinator en zal bestaande projecten verder gaan begeleiden en nieuwe projecten opstarten. Laurine gaat aan het werk als docent Engels voor de jongste kinderen tot en met 9 jaar.  

Wij kijken erg uit naar deze nieuwe en bijzondere periode die ons te wachten staat. Op deze blog zullen we onze ervaringen met jullie delen. Ben je nieuwsgierig naar wat NPH allemaal doet? Neem eens een kijkje op de website van NPH of WereldOuders, zij werken nauw samen met NPH vanuit Nederland.

Als je altijd op de hoogte wilt zijn van onze nieuwste blogs, schrijf je dan hier dan voor in (zie rechterkant), dan krijg je een mail bij een nieuwe blog. En willen jullie iets met ons delen, laat gerust een reactie achter, vinden we leuk!