Holá! Tof dat je eens langskomt op onze blog. ¡Muy agradable! Wij zijn Gerben (1988) en Laurine (1989) en hebben in 2019 besloten onze droom werkelijkheid te laten worden. De droom om de wereld verder te verkennen én in onze rijkdom en kennis te mogen delen en onze talenten in te mogen zetten op plaatsen waar men minder kansen heeft. 

Wij hebben ons huis verkocht, onze banen opgezegd en gesolliciteerd bij NPH, Nuestros Pequeños Hermanos, wat in het Spaans ‘’Onze kleine broertjes en zusjes’’ betekent. Een Mexicaanse organisatie die de afgelopen decennia familiehuizen heeft opgericht in 9 verschillende landen in Latijns Amerika. Vanuit Nederland wordt NPH ondersteunt door WereldOuders, gevestigd in Hilversum.

Op 18 november 2020 zijn we vertrokken vanuit Nederland. We zijn eerst naar Mexico en Guatemala gegaan en in deze landen hebben we gereisd. Daarnaast hebben we in Guatemala voor 4 weken een taalschool gevolgd om Spaans te leren.  

En wij werken en wonen nu sinds eind januari 2021 op de compound van het familiehuis in Honduras. In dit familiehuis wordt voor ruim 400 kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar gezorgd. Hier zijn kinderen die er vast wonen, wordt er onderwijs gegeven, worden kinderen met een handicap opgevangen en begeleid, is een daycare centre voor jonge moeders zodat zij kunnen gaan werken, is een gezondheidskliniek en wordt waar mogelijk zoveel mogelijk voorzien in eigen onderhoud middels boerderij en moestuin. Een grote en gevarieerde omgeving dus! 

Gerben zal gaan werken als projectcoördinator en zal bestaande projecten verder gaan begeleiden en nieuwe projecten opstarten. Laurine gaat aan het werk als docent Engels voor de jongste kinderen tot en met 9 jaar. En dit alles doen we op vrijwillige basis. Dat betekent dat we geen inkomsten hebben.  

Op deze blog zullen we onze ervaringen met jullie delen. Ben je nieuwsgierig naar wat NPH allemaal doet? Neem eens een kijkje op de website van NPH of WereldOuders, zij werken nauw samen met NPH vanuit Nederland.

Als je altijd op de hoogte wilt zijn van onze nieuwste blogs, schrijf je dan hier dan voor in, dan krijg je een mail bij een nieuwe blog. En willen jullie iets met ons delen, laat gerust een reactie achter, vinden we leuk!

Reiservaring hebben we inmiddels. In de afgelopen jaren hebben we ruim 50 reizen (langere, maar ook stedentrips) gemaakt naar 42 verschillende landen. En dit delen we graag. Daarom schrijven we ook reistips, zodat je aan de hand daarvan je eigen reis kan gaan plannen. Heb je vragen naar aanleiding van deze reistips, laat het ons weten! 

Blijf op de hoogte!​

Dus je wilt op de hoogte blijven van onze blogs? Mooi en dat kan dus! Gaaf toch?​